Spørgsmål og svar

Generelle spørgsmål:

Jeg vil bestille CD/DVD/Vinyl hos jer – hvordan er processen?
  1. Klik på den vare, du vil købe.
  2. Vælg antal og eventuelle tilvalg (prisen justeres efter, hvilke valg du træffer).
  3. Klik på knappen “Læg i indkøbskurv”.
  4. Gå videre til kassen fyld dine varer i, vælg betalingsmåde og gennemfør købet.
  5. En ordrebekræftelse sendes via mail.
  6. Upload trykfilerne og din master via filupload i menuen.
  7. Du får korrektur på trykfilerne via mail samt en bekræftelse på, at din master fungerer.
  8. Efter du har godkendt korrekturen, påbegynder vi produktionen.

BEMÆRK! For cd- og dvd-produktioner på under 300 eks. kopierer (brænder) vi det indsendte materiale på optegnelige diske. Der er nogle CD/DVD-afspillere af især ældre type, som ikke kan afspille disse. Problemet anses dog for at være relativt lille, da mere end 98 % af vores kunder kan afspille kopierede cd’er/dvd’er. Hvis du vil være 100 % sikker på, at alle kan afspille diskene, anbefaler vi, at du i stedet vælger “pressede” cd’er/dvd’er.

Hvad er reglerne for køb/levering i Danmark og til andre EU-lande?

– For privatpersoner tillægges altid moms, som betales direkte ved bestilling i webshoppen. Dette gælder for alle privatpersoner inden for EU. Alle virksomheder, som er registreret og aktive inden for EU kan derimod handle momsfrit direkte i webshoppen ved at angive et gyldigt VAT-/EORI-nummer ved bestilling.

– Her kan du kontrollere, om din virksomhed har et gyldigt VAT-/EORI-nummer: europa.eu/taxation

Hvad er reglerne for køb og levering til Norge (og andre lande uden for EU)?
– Alle privatpersoner og virksomheder, som er registreret i Norge eller i andre lande uden for EU (eksempelvis USA eller Schweiz), handler uden moms (VAT) i webshoppen.
– Alle kunder i Norge og uden for EU betaler efterfølgende momsen (VAT) og afgiften for tolddeklaration i forbindelse med, at de bestilte varer/produkter leveres. Dette (moms og toldafgift) betales på en separat regning fra DHL (det fragtfirma, vi benytter os af). CD’er, DVD’er og vinylplader er alle toldfrie varer, men der påløber en lille merpris (cirka 15-20 euro) for selve gennemførelsen af tolddeklarationen.
– Taric-nummeret (den statiske varekode), som anvendes til at fortolde digitale medier (CD’er og DVD’er), er 85234939.
– Taric-nummeret (den statiske varekode), som anvendes til at fortolde analoge medier (vinylplader), er 85234920.
Hvad er NCB?
– NCB, som står for “Nordisk Copyright Bureau”, har sit hovedkontor i København og er en musikorganisation, som ejes af STIM sammen med de tilsvarende organisationer i de øvrige nordiske lande. NCB arbejder med licensering og juridisk beskyttelse af musik i film, på TV, pladeudgivelser, download af musik etc. Disse forhold, som NCB er ansvarlig for, kaldes mekaniske licenser – hvilket adskiller sig fra licenser, som drejer sig om fremførelse af musik – den del, som STIM er ansvarlig for. Kort sagt administrerer NCB mekaniske licenser og aftaler fra brugerne af musikken og modtager betaling for dette, men godtgørelsen udbetales til ophavspersonerne via STIM. Disse udbetalinger angives som “mekaniske rettigheder” på udbetalingsbilaget fra STIM – Svenske Komponisters Internationale Musikbureau.
– NCB ejes i fællesskab af “Nordic performing rights societies”, som består af KODA i Danmark, STEF på Island, STIM i Sverige, TEOSTO i Finland og TONO i Norge.
Hvad er et katalognummer?

– Et katalognummer er i musikbranchen en unik kodekombination, som pladeselskaberne eller kunstnerne markerer hver udgivet plade med og normalt er trykt på bagsiden af ​​pladecoveret sammen med navnet på kunstneren og pladen og pladeselskabet (hvis der er sådan en ting).

Katalognummeret, som du selv opfinder, skal bestå af 2 – 7 bogstaver efterfulgt af maksimalt 7 cifre. Normalt består katalognummeret normalt af en forkortelse af pladeselskabets navn efterfulgt af postens ordrenummer.

Eksempel: Kunstner Sparrowhawks første udgivelse fik katalognummeret SH001

Hvordan anmelder jeg min plade/musikudgivelse til NCB?
– Klik på linket – http://www.ncb.dk/index.php?page_id=4514 – så kommer du ind på NCB’s hjemmeside for licensansøgninger. Følg derefter trin-for-trin-guiden lidt længere nede på siden, og vælg Skivtryck.se/DiscRepublic.com som din “factory”. Når ansøgningen er udfyldt, får vi en bekræftelse fra NCB, som giver os tilladelse til at trykke din musik-/videoproduktion.
Gemmer I materialet – masteren og trykfilerne – hvis vi skulle få brug for at trykke flere plader?
– Selvfølgelig! Vi gemmer og arkiverer alt indsendt og produceret materiale i mindst fem (5) år. På denne måde kan du nemt lave en repeat-ordre ved at logge ind på “Mit konto” og vælge “Køb igen”:
Hvor lang leveringstid er der?

– Som standard leverer vi alle vores CD’er og DVD-produktioner inden for 14 hverdage

– regnet fra den dag, du godkender trykkorrekturen fra vores grafiker. – Vil du have din bestilling endnu hurtigere, har vi et eksprestillæg, som hedder “VIP Ekspresproduktion”. Hvis du køber dette, flytter vi din produktion frem i køen, og vi leverer din bestilling inden for 9-11 hverdage.

– For vinylproduktion er leveringstiden normalt 12-15 uger.

Vi forbeholder os dog retten til, at der kan opstå længere leveringstider for A) store udgaver, B) når efterspørgslen er usædvanligt høj eller C) når den bestilte produktion inkluderer en form for særlig mulighed.

Hvordan leveres bestillingen – de færdige produkter – til mig?

– Bestillinger til privatpersoner og virksomheder uden for Sverige sendes normalt med DHL Express Economy Select. Leveringstiden inden for Europa er da 1-5 hverdage**.

– Bestillinger til privatpersoner og virksomheder uden for Sverige der har valgt hurtig levering, sendes normalt med DHL Express Worldwide. Leveringstiden inden for Europa er da 1-2 hverdage**:

– Så snart din bestilling afsendes fra os, får du en mail med et trackinglink, hvor du kan følge pakken/pakkerne på deres vej hjem til dig!

**= Til mere utilgængelige adresser, som ligger udenfor DHL’s daglige kørselsruter, sker levering så snart som muligt.

Master spørgsmål:

Hvordan sender jeg jer min master?

– Efter du har afgivet en ordre og fået en ordrebekræftelse med ordrenummer sendt til din e-mail, kan du nemt uploade din master direkte til vores filhåndteringsserver. Bare klik på upload symbolet i menuen, så kommer du direkte til filupload!

Kan jeg sende en fysisk CD eller DVD, som I så bruger til min produktion?

–Selvfølgelig! Vil du sende en fysisk master med posten, går det fint. Send den i så fald i en foret og forsvarligt lukket kuvert til adressen:

DiscRepublic
Att: Master
Renvägen 10
SE352 45 VÄXJÖ
Sverige

Hvordan ved jeg, at min master er kommet frem til jer, og at den er egnet til den tiltænkte produktion?
– Hvis du uploader din master via den digitale filupload, vil du se en bekræftelsesmeddelelse på skærmen, når filen er uploadet. Alle masters, vi modtager, gennemgår en teknisk kontrol – og du får en bekræftelsesmeddelelse via e-mail, når din master er kontrolleret, testet og godkendt.

– Hvis din master virker underlig eller direkte fejlagtig, giver vi dig besked så snart som muligt!

– Mere specifikke spørgsmål om håndtering af masters og lignende besvares på adressen master@discrepublic.com

Hvilke filformater anbefaler I til en master?

– Til musikproduktioner på CD anbefaler vi stærkt DDP-filer, eller alternativt ukomprimerede lydfiler i formatet WAV eller AIFF. Men filer af typen NRG, BIN & CUE, IMG, DMG, FLAC og MP4 kan også sagtens anvendes. OBS! Hvis din CD-master består af flere separate lydfiler, anbefaler vi, at du navngiver hver enkelt fil med spornumre og sangtitel. Eksempel: ”01-Min første sang.wav”. Vi anbefaler også, at du lægger dine separate lydfiler i en mappe og komprimerer (zipper) hele mappen, inden du uploader den til vores filserver.
– Til lydbogsproduktioner på CD anbefaler vi MP 3-filer, katalogiseret og sorteret efter kapitel og oplæsningsrækkefølge,
– Til DVD og Blu-ray-produktioner anbefaler vi komplette kopier af discernes indhold i ISO-format. Det går også fint med AUDIO_TS-/VIDEO_TS- og BDMV-kataloger – alternativt ukomprimerede videofiler med indlejrede lydspor i formatet MP4 og MKV.
–- Til musikproduktion på vinyl & kassett anbefaler vi ukomprimerede lydfiler i formatet WAV eller AIFF. indsnævrede spor for hver A / B-side inklusive pauser sammen med dit “sporark”.

Hvilken kvalitet af lydfiler er optimal til CD & kassett-produktion?

– Ukomprimeret lyd i 44,1 kHz og en bitdybde på 16.

Hvor meget musik kan jeg få plads til på en CD?
– Vi benytter os af CD’er med en maksimumkapacitet på 80 minutters lydmateriale. Af kompatibilitetsårsager anbefaler vi derimod, at den samlede spillelængde på materialet ikke overstiger 74 minutter (inklusive pregap og pauser). Dette er på grund af, at ældre CD-afspillere kan have svært ved at håndtere CD’er uden pregap og spilletider, som overskrider 74 minutter.
Kan I rette op på lyden på min master?

– Det korte svar er nej. Her hos Discrepublic udfører vi intet mastering- eller studiearbejde. Vi går altid ud fra, at det materiale, vi får indsendt, er færdigmastret.

Jeg har min master i et andet filformat end dem, I anbefaler, virker det alligevel?

– Ja, vi kan højst sandsynligt konvertere dine filer til et fuldt fungerende format. Men der kan i så fald påløbe en merpris for håndtering af konverteringsarbejdet, så spørg os gerne i forvejen!
– Specifikke spørgsmål om filformat, kompatibilitet og eventuel konvertering besvares på adressen master@discrepublic.com

Jeg har kun MP3-filer – kan jeg anvende dem til en AudioCD-produktion?
– Ja, det kan du sagtens. Men du bør være bevidst om, at MP3 er et komprimeret lydfilformat, og at lydkvaliteten på din CD-produktion kommer til at lide noget under det.
Skal der være pauser mellem sporene/sangene på masteren?

– Det er fuldstændig op til dig som kunde. Nogle gange ønsker man, at to sange skal “smelte sammen” og gå sømløst ind i hinanden. Så skal der selvfølgelig ikke være nogen pause mellem dem. Her på Skivtryk anbefaler vi dog, at man altid lægger et “pregap” – også kaldet index eller forpause – før pladens første spor. Hvis ikke man har et pregap, er der nemlig risiko for, at det kan være vanskeligt at afspille CD’en i ældre CD-afspillere. eller at den simpelthen ikke kan afspilles i disse afspillere.
– OBS! Hvis du indsender din master i form af separate lydfiler (eksempelvis WAV-filer), lægger vi som standard to (2) sekunders pregap ind før hvert enkelt spor på masteren. Hvis du ikke ønsker nogen pauser mellem sporene – eller hvis du ønsker pauser af varierende længde – må du meget gerne fortælle det, når du bestiller, eller skrive det i kommentarfeltet, når du uploader filerne til os.

Hvilken kvalitet af video-/lydfiler er optimal til DVD-produktion?
– Den højest mulige opløsning, en DVD kan gengive, er 720 x 480 pixel i PAL-format (720 x 576 pixel i NTSC-format). Alle videofiler og DVD-masters med højere opløsning bliver automatisk kodet om til korrekt opløsning.
Hvor meget film kan jeg få plads til på en DVD?
– En DVD5-disk (med lagringskapacitet på cirka 4,7 GB) rummer 136 minutters – 2 timer og 16 minutters – video i den højest mulige DVD-kvalitet.

– En DVD9-disk (med lagringskapacitet på cirka 8.5 GB) rummer 247 minutters – 3 timer og 7 minutters – video i den højest mulige DVD-kvalitet.

Hvilken kvalitet af video-/lydfiler er optimal til Blu-ray-produktion?
– Den højest mulige opløsning, en Blu-ray-diskette kan gengive, er 4K Ultra HD, det vil sige 3840 x 2160 pixel. Men for en “standard-blu-ray” ligger opløsningen oftest på 1920 x 1080 pixel, det vil sige HD-kvalitet i billedformatet 16:9.

Tryk spørgsmål:

Hvordan indsender jeg mit artwork til jer?
– Efter du har afgivet en ordre og fået en ordrebekræftelse med ordrenummer sendt til din e-mail, kan du nemt uploade dit artwork direkte til vores filhåndteringsserver. Bare klik på upload-ikonet i menuen, så kommer du direkte til fil upload!
Har I skabeloner, som jeg kan bruge til at sætte min layout?
– Ja da! Under hvert enkelt produkt i webshoppen findes der redigerbare skabeloner/templates i PDF- og InDesign-format. Download den skabelon, du foretrækker, åbn den i dit layoutprogram, og læg derefter din layout ind i separate lag (lad gerne laget med selve skabelonen blive liggende).
Hvordan ved jeg, at min master er kommet frem til jer, og at den er egnet til produktion?

– Hvis du uploader dit layout/dit artwork via den digitale fil upload, vil du se en bekræftelsesmeddelelse på skærmen, når filen er uploadet. Alle indsendte artwork- og layoutfiler kontrolleres – og du får en digital PDF-korrektur til godkendelse via e-mail, når dine filer er kontrollerede og godkendte.
– Skulle dit artwork og dine layout-filer virke fejlagtige eller have brug for at blive justeret, hører du fra os så snart som muligt!
– Mere specifikke spørgsmål om layout, håndtering af trykfiler og lignende besvares på adressen print@discrepublic.com

Hvilke filformater anbefaler I til layout/artwork?

– Vi foretrækker Illustrator EPS, Photoshop PSD eller redigerbar PDF – men vi kan tage imod de fleste filformater. Det er dog vigtigt, at alle typesnit (tekster) er omdannet til baner/kurver/outlines. Alle billeder og links skal desuden være indlejret i dokumentet.
– Vi kan også tage imod trykmateriale som billeder (eksempelvis TIFF-filer), men de skal være i en høj opløsning med 300 dpi. Billederne skal også være i CMYK (anvend gerne Coated FoGRA39-profilen, som kan vælges i Photoshop).

Hvordan konverterer jeg mine typesnit (tekster) til baner/kurver/outlines?

Illustrator: Marker tekstobjektet, og tryk Ctrl+Shift+O (PC), Cmd+Shift+O (MAC)
InDesign: Marker tekstobjektet og tryk Ctrl+Shift+O (PC), Cmd+Shift+O (MAC)
– OBS! Hvis teksterne ikke er konverteret til baner/kurver/outlines, debiteres denne håndtering!

Jeg har hverken Illustrator, Photoshop eller InDesign – kan jeg bruge et andet layoutprogram?

– Nja, er vel det korte svar. MS Word, Pages, Powerpoint, Keynote og Publisher (bare for at nævne nogle af de mest almindelige programvarer på PC og MAC) egner sig slet ikke som software til behandling og fremstilling af originalfiler til tryk. Farvehåndteringen i disse programmer er rent ud sagt dårlig, og der er stor forskel på det, der vises på skærmen, og det, der kommer ud af printeren.
– Der findes også et væld af Photoshop-kopier (som ofte er gratis at downloade og installere) men som ikke rigtigt lever op til originalkvaliteten.

Jeg har brug for hjælp til mit layout – kan I hjælpe mig?

– Selvfølgelig! Grafisk layouthjælp er let at vælge som tilvalg, når du bestiller en produktion. Mail os gerne din idé efter afgivet ordre, om hvordan du ønsker, din produktion skal se ud, på: print@discrepublic.com. Glem ikke at angive dit ordrenummer i mailen!

Vinyl:

Hvilken kvalitet af lydfiler er optimal til vinylproduktion?
– Ukomprimeret lyd i 48 kHz og en bitdybde på 24.
Hvor meget musik kan jeg få plads til på en vinylplade?

– en 12” LP skåret i 33,3 RPM rummer max 23 minutters musik pr. side afhængigt af lydindholdets dynamik og samlede volumen.
– en 12” Maxisingle skåret i 45 RPM rummer max 12 minutters musik pr. side afhængigt af lydindholdets dynamik og samlede volumen.
– en 7” EP skåret i 33,3 RPM rummer max 6.40 minutters musik pr. side afhængigt af lydindholdets dynamik og samlede volumen.
– en 7” single skåret i 45 RPM rummer max 5 minutters musik pr. side afhængigt af lydindholdets dynamik og samlede volumen.

Hvor lang er leveringstiden for vinylproduktioner?

– Vinylproduktioner leveres inden for 12-15 uger – regnet fra den dag, du godkender trykkorrekturen fra vores grafiker.

Kan I presse farvede vinylplader?

– Yes, intet problem! For en mindre tillægspris tilbyder vi vinylproduktioner i et væld af både transparente og ikke-transparente farver. Spørg os gerne – på adressen: order@discrepublic.com – så fortæller vi mere!

Digital distribution:

Hvad er ISRC-koder – og hvordan får jeg fat i dem?

– ISRC-koder er dine sanges digitale fingeraftryk. Hver individuel ISRC-kode består af tolv tegn (både cifre og bogstaver), og via disse koder kan streaming-tjenesterne holde styr på, hvilken sang der er blevet afspillet, hvor mange gange den er blevet afspillet, hvem der ejer rettighederne til den, og hvem der skal betales i form at royalties.

– Det er nemt at købe ISRC-koder til din CD-produktion af os! Når du afgiver en bestilling på CD’er, findes der ISRC-koder som tilvalg, men du kan også vælge bare at købe en enkelt kodeopsætning – som indeholder 100 unikke koder – og få den leveret via e-mail inden for en time.

Hvad er en EAN-kode – og hvordan får jeg fat i en?

– En EAN-kode er en stregkode, som fungerer som butiksindikator for din produktion. Det er ganske enkelt den kode, som man “bipper” i butikken, når nogen køber din plade. Hvis man sammenligner ISRC-koderne med fingeraftryk for hver enkelt sang, kan man sige, at EAN-koden er aftrykket for hele albummet/EP’en/singlen.

– EAN-koden til din CD-produktion køber du af os! Når du afgiver en bestilling på CD’er, findes EAN-koden som tilvalg. Du kan også vælge bare at købe en EAN-kode og få den leveret i EPS-format via e-mail.

Vores kunder har sagt sit - 4,8/5 på TRUSTPILOT!

© DiscRepublic  |  Vilkår og info

Pin It on Pinterest